woensdag 2 april 2014

Weight Watchers | Succesvol afvallen sinds 1963

weight watchers
Het Amerikaanse bedrijf Weight Watchers is in 1963 opgericht door Jean Nidetch. In de loop der jaren ontwikkelde het een dieet dat zijn weerga nog niet kent. Weight Watchers is een begrip onder mensen die willen afvallen. Het wordt in honderden landen gebruikt. Sinds 1963 is het het meest succesvolle en bekendste afvalprogramma ter wereld. Miljoenen mensen hebben effectief gewicht verloren middels Weight Watchers. Hoe kan het dat zo'n programma zo succesvol is en zelfs vandaag (ruim 50 jaar later) nog altijd wordt gebruikt? Op deze weblog volop aandacht voor deze manier van afvallen.

Afvallen is meer dan minder eten

Een belangrijk punt zit hem in het feit dat Weight Watchers afvallen niet alleen ziet als iets waarbij je minder moet eten. Weight Watchers maakt afvallen voor iedereen haalbaar en bereikbaar, door reële doelen te stellen en ervoor te zorgen dat afvallen aangenaam is. Hoe doet Weight Watchers dat? Onder meer door:

  • een dieetprogramma in groepsverband te laten volgen;
  • ervaringen met andere afvallers uit te wisselen;
  • bewust om te leren gaan met voeding en gezond eten;
  • een platform creëren waar mensen terecht kunnen met vragen;
  • een systeem van punten tellen, waardoor je ook af en toe kunt zondigen.
Wat bovenstaande punten betreft is Weight Watchers een vrij 'vriendelijk' dieet, namelijk een dieet dat ruimte biedt en mensen op hun eigen manier laat afvallen.


Punten tellen

Deelnemers van Weight Watchers kennen punten toe aan bepaalde producten en voeding. Hoe meer punten, hoe slechter het product is voor het afvallen (het bevat bijvoorbeeld veel calorieën). Maar door minder punten te nemen aan het begin van de week, kun je later in de week - bijvoorbeeld bij een feestje - wel meer punten nuttigen en dus ook wat ongezonder eten.

Gezonde voeding van Weight Watchers

Om het afvallen te bespoedigen brengt Weight Watchers ook zelf producten uit. Het gaat om gezonde producten die online of via bepaalde winkels te koop zijn. Deze producten zijn voorzien van punten, waardoor je niet zelf hoeft uit te rekenen hoeveel punten ze zijn. Sinds kort is er in Amsterdam ook een winkel van Weight Watchers geopend. Je kunt hier terecht om producten te kopen die je kunt gebruiken om af te vallen. Maar je kunt ook bij deze winkel terecht om met andere afvallers in gesprek te gaan. Het dieet van Weight Watchers krijgt hierdoor nog meer invulling. Niet voor niets denken veel mensen dat Weight Watchers een bepaalde (exclusieve) club is.

Leuk afvallen

Hoewel afvallen niet per definitie leuk te noemen is, noemen veel mensen die met Weight Watchers afvallen het wel een leuke manier van afvallen. Vooral de contacten met anderen die afvallen, het uitwisselen van recepten en tips, wordt door veel mensen gezien als een aanmoedigende factor binnen het afvallen. Al sinds 1963 verliezen miljoenen mensen effectief gewicht met Weight Watchers. Ben jij ook nog op zoek naar een manier om op snelle manier gewicht te verliezen? Op een dusdanige manier dat de verloren kilo's er niet binnen enkele weken weer aan zitten? In dat geval is Weight Watchers zeker de moeite van het bekijken waard. Afvallen met Weight Watchers is afvallen met elkaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten